Споживання авокадо під час вагітності пов’язане зі зниженням ризику харчових алергій у новонароджених, згідно з новим дослідженням, проведеним у Фінляндії. У дослідженні, яке охопило 2272 пари мати-дитина, виявлено, що діти, чиї матері вживали свіжі авокадо під час вагітності, мали на 44% нижчі шанси на розвиток харчових алергій у 12 місяців.
Це дослідження, опубліковане в журналі Pediatric Research, стало першим, яке зв’язало споживання авокадо з нижчим ризиком потенційно небезпечних харчових алергій, які торкаються близько одного з 13 дітей. Дослідники оцінили споживання авокадо на основі даних анкетування харчування, зібраних з 2013 по 2022 рік.
Дослідження показало, що алергічні результати у дітей, зокрема риніт, кашель і екзема, були значно нижчими у дітей матерів, які вживали авокадо (2.4%) порівняно з тими, хто не споживав (4.2%). Проте, дослідники зазначають, що їхні результати не можуть встановити причинно-наслідковий зв’язок.
Дослідник, доктор Сарі Хантунен з Університету Східної Фінляндії, зазначив, що результати підкреслюють цінність авокадо для здоров’я матерів і дітей, попри необхідність подальших досліджень для розуміння механізмів впливу.
Авокадо відомі своєю поживною цінністю, багаті на корисні мононенасичені жири. Нові дані свідчать, що щоденне споживання авокадо може знизити рівень поганого холестерину та покращити здоров’я кишечника.