Дослідження, проведене в Університеті Тафтса, виявило, що споживання чорної кави пов’язане з нижчим ризиком смерті. Вчені встановили, що вживання 1-2 чашок кави на день знижує ризик смерті від усіх причин, а також від серцево-судинних захворювань.
Згідно з опублікованими даними в The Journal of Nutrition, вживання чорної кави або кави з невеликою кількістю цукру та насичених жирів зменшує ризик смерті на 14%. Однак додавання великої кількості цукру та жирів нейтралізує ці позитивні ефекти.
Професор Фанг Фанг Чжан, старший автор дослідження, наголосив на важливості розуміння впливу кави на здоров’я, оскільки майже половина дорослих американців вживає каву щодня. Дослідження аналізувало дані 46 тисяч дорослих, які брали участь у Національному обстеженні здоров’я та харчування з 1999 по 2018 рік.
Крім того, дослідження показало, що вживання більше трьох чашок кави на день не призводить до додаткових переваг, а навіть послаблює зв’язок з ризиком смерті від серцево-судинних захворювань.
Ці результати підкреслюють важливість помірності в споживанні кави та обмеження додавання цукру і насичених жирів, щоб зберегти її потенційні здоров’я переваги.