В новому дослідженні, яке опубліковане в British Journal of Nutrition, виявлено, що риб’ячі олійні добавки є більш ефективними для отримання омега-3 жирних кислот, ніж споживання самої риби. Дослідження включало 42 учасники, які були розділені на три групи протягом 12 тижнів. Перша група отримувала риб’ячу олію разом із білою рибою, друга – плацебо з жирною рибою, а третя – плацебо з білою рибою.
Основною метою дослідження було оцінити рівень екстрацелюлярних везикул (EVs) – новітніх маркерів ризику захворювань. Виявилося, що лише група, яка отримувала риб’ячу олію, продемонструвала зменшення циркуляції EVs у крові, в той час як інші групи не змогли досягти такого ефекту. Дослідження підтвердило, що для досягнення оптимальних рівнів омега-3 в організмі необхідно споживати від 1750 до 2500 міліграмів на день.
Дослідження проведено з подвійним сліпим методом, що підвищує надійність результатів. Вчені відзначають, що дефіцит омега-3 може бути таким же небезпечним для здоров’я, як і куріння, оскільки низький рівень омега-3 пов’язаний з підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань.