Піца Наполітану від Мірко Д’Агати

Американці тепер можуть скуштувати найкращу піцу в стилі Неаполя в Монреалі

Американці тепер можуть насолоджуватися найкращою піцою в стилі Неаполя, не покидаючи Північну Америку. Переможцем престижної премії Umberto Fornito за найкращу піцу Наполітану на Міжнародному конкурсі піци в Лас-Вегасі 2025 року став Мірко Д’Агата з Турина, який відкрив свою піцерію No.900 у Монреалі, Канада.

Ціна на його піцу складає всього 8 доларів, а двосторонній квиток до Монреалю коштує близько 250 доларів. Д’Агата, який змагався на цьому конкурсі з 2017 року, розповідає, що тиск під час змагань йому до вподоби. Він готував піцу маргариту, яка вважається однією з найскладніших через строгі правила приготування.

«Є багато тиску, але я люблю його», – зазначив шеф-кухар. «Необхідно дотримуватися строгих правил щодо тіста, ферментації та кількості інгредієнтів». За його словами, піца з чотирьох інгредієнтів: томатний соус, орегано, оливкова олія та часник, є найскладнішою в приготуванні, адже потрібно знайти правильний момент і місце для випікання.

Д’Агата також із задоволенням ділиться своїм досвідом та знаннями з молодими кухарями у своїй піцерії. Хоча найкраща піца Наполітану, без сумніву, залишається в Неаполі, тепер жителі Північної Америки мають можливість скуштувати світову класичну піцу, не виїжджаючи за межі континенту.