У Мехіко маленька такерія El Califa de Leon стала першою в історії, яка отримала зірку Мішлен, підтверджуючи, що якість перевершує кількість. Цей заклад, розташований у районі Колонія Сан-Рафаель, має всього чотири страви в меню та місце для одинадцяти відвідувачів.
Шеф-кухар Артуро Рівера Мартінес зазначив, що секрет їхніх такосів у простоті: “У нас є лише тортилья, червоний або зелений соус, і якісне м’ясо”. Michelin Guide підкреслює, що якість тортильї є основою успіху страви, яка вважається “досконалою, елементарною і чистою”.
Такос, названий на честь знаменитого мексиканського бійця бика Родольфо Гаонера, складається з тонко нарізаного м’яса, приправленого лише сіллю та лаймом, і двох домашніх соусів, які, за словами гіду, “майже непотрібні” на фоні смаку основних інгредієнтів.
Ця нагорода підкреслює унікальність мексиканської гастрономії. Гвендаль Пулленек, міжнародний директор Michelin Guides, зазначив, що це – визнання різноманітності культур і традицій, які формують мексиканську кухню.