Дев’ятирічний принц Уайз, який пережив трансплантацію серця, отримав унікальну можливість створити страву для меню розкішного ресторану Fairmount Hotel у Піттсбурзі. Це стало частиною благодійної акції на підтримку місцевого відділення фонду Make-A-Wish.
Уайз, який переніс операцію у сім років через дилатаційну кардіоміопатію, обрав для своєї страви крабові котлети. Після кількох місяців лікування, під час якого він чекав на донорське серце, він поділився своїм захопленням гастрономією з шеф-кухарем Фернандо Каналесом.
Коли принц зустрівся з Каналесом, він зазначив, що любить крабові котлети та лобстера, на що кухар відреагував жартом про «дорожчий смак» хлопця. Під час обговорення страви, вони вирішили додати до котлети авокадо та хрустку картоплю фрі, а також соус тартар.
Страва, названа “Принцева крабова котлета”, була представлена в меню на кілька місяців з метою збору коштів для фонду Make-A-Wish. Готель подарував Уайзу фартух і кухарський капелюх з його ім’ям, що стало незабутнім досвідом для хлопчика та його матері, Шантел Хардін.
«Він справився на ура», – сказала вона, гордо зазначаючи, що все проходило дуже природно для її сина.